Een georganiseerd brein?

Het is weer tijd voor een volgend boek!

Tijdens de ontzettend drukke periode die ik net achter de rug heb, heb ik in de auto een heerlijke roman geluisterd. Wat ik nooit eerder heb gezegd, van Celeste Ng. Mooi geschreven boek wat me op verschillende punten aan het denken heeft gezet.

Nu is er qua werk een wat rustigere periode aangebroken (lees werken in de avonduren), dus is het weer tijd voor een ander soort boek.

Ik ben erg gefacineerd door boeken die mijn vorige en huidige werkveld bij elkaar brengen. Het brein en de IT. De digitale revolutie heeft op verschillende manieren invloed op de manier waarop we ons gedragen, en op de manier waarop ons brein zich ontwikkeld, of zich misschien wel moet aanpassen. Er staan een hoop boeken op mijn lijstje omtrend dit onderwerp. Een hele bekende is bijvoorbeeld The Circle van Dave Eggers. Hij staat al een tijdje op mijn lijstje, maar ik ga nog even uitstellen deze te lezen, omdat dit boek meer gaat over de invloeden van social media etc. Erg interessant!

Een georganiseerd brein?

Het boek waar ik nu voor heb gekozen is The Organized Mind van Daniel Levtin. Een boek wat juist meer gaat (als ik de samenvatting mag geloven) over de aanpassingen van het brein op het digitale tijdperk. Waarom raken we verslaaft aan email, en is het nou echt mogelijk om te multitasken? Ik geloof dat ik van die laatste vraag het antwoord al wel weet, aangezien hier al veel onderzoek naar is gedaan, maar er zit veel verschil in de mate waarop een taak aandacht vraagt en dat heeft natuurlijk ook invloed.

Aangezien ik veel in de auto zit voor het werk ben ik begonnen met luisterboeken in de auto via Storytel. In hoeverre dit multitasken is, is dan natuurlijk ook weer de vraag. Het vraagt in feite net iets meer aandacht dan luisteren naar de radio. En een luisterboek luisteren maakt mij ook altijd erg ontspannen. Maar het blijft natuurlijk belangrijk om je aandacht bij de weg te houden! 🙂

The Organized Mind –  nog 16 uur en 9 minuten te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.