Review – Nike training club

Ik gebruik Nike Training Club al een hele tijd, en ik ben er echt super enthousiast over! Het is een prachtig vormgegeven app met goede uitdagende trainingsschema’s en er is genoeg variatie aan soorten trainingen. Een van de leuke dingen is dat ze verschillende bekende sporters hebben gevraagd om hun specifieke training te geven. Mijn favorieten: De sprinter – Dafne Schippers, quick-hit abs – Ronaldo en beach legs – Lakey Peterson. Dit geeft een leuk kijkje in de keuken van allerlei verschillende topsporters.

Wat ik altijd erg leuk vind is dat je beloond wordt voor de trainingen die je doet. Dat is wat NTC ook doet, ze tellen al je minuten bij elkaar op, en je krijgt batches als je bepaalde tresholds haalt. In een eerdere versies kon je speciale trainingen unlocken, helaas is dat in deze versie verdwenen. Nog een ander minpuntje, Nike training club doet erg weinig met instagram! Op die manier zouden ze toch ook een heleboel mensen over de hele wereld kunnen motiveren. Gemiste kans!

Tussen de oefeningen zit netjes een aantal seconden om je weer klaar te maken, zodat je je kunt voorbereiden en ook echt het volledige interval de oefening doet. Er zijn ook varianten van trainingen die gebaseerd zijn op aantal herhalingen, die je dan moet afvinken als je klaar bent. Naar mijn mening vervelender dan gebaseerd op tijd, omdat je dan minder in een flow kunt komen. Ook de totale workout tijd van deze trainingen is variabel – het ligt er tenslotte aan hoe lang je over het aantal herhalingen doet. Geef mij maar trainingen gebaseerd op tijd!

Prijs

Yassss, Nike training club is helemaal gratis!!! En dat is heel wat voor zo’n goed ontwikkelde app. Alles werkt eigenlijk altijd wel, zelden ligt hij er uit.

Top kwaliteit en helemaal gratis! 5 sterren natuurlijk!

Looks

De visuals zijn prachtig. De oefeningen zijn van alle kanten gefilmd waardoor goed te zien is hoe je hem moet doen. Ook wordt je tussendoor aangemoedigd, of bijgestuurd. Maar als je de trainingen al wat langer doet herken je deze op een gegeven moment.

Het ziet er mooi uit en het is super duidelijk! Ook de aanmoediging is top! 5 sterren.

Inspanning

Zwaar is het in ieder geval wel! Als je alle oefeningen perfect uitvoerd, met volle inzet dan ben je best goed aan het zweten! Toch vraag ik mij af, als je nou echt mega getraind bent, heb je hier dan genoeg aan? Zijn de oefeningen op zich dan wel uitdagend genoeg? Ik denk dat het nog wel een tikkeltje uitdagender kan.

Je wordt er goed moe van, maar de oefeningen zouden nog een tikkeltje uitdagender kunnen. 4.5 sterren!

Eentonig

Toch heb ik zelden een schema helemaal afgemaakt. Schema’s zijn een onderdeel waar nike nog wat aan kan verbeteren. Ten opzichte van de vorige versies is dit al enorm vooruit gegaan, je kunt nu bijvoorbeeld wél de dagen waarop je trainingen doet aanpassen. Ook zou het schema zich updaten naar de activiteit die je hebt gehad. Hoe dit precies werkt heb ik geen idee van, naar mijn mening is het een soort van random.

NTC heeft schema’s voor verschillende doelen: start up – lean fit – alleen lichaamsgewicht en gym strong. Al deze schema’s hebben ook nog eens verschillende niveaus. Maar als je hetzelfde doel blijft houden, en ongeveer hetzelfde niveau dan kom je dus elke keer op ongeveer hetzelfde schema uit. Dat maakt het toch een klein beetje saai.

Veel schema’s om uit te kiezen, veel workouts! Maar kies je voor hetzelfde doel, blijft het wel ongeveer hetzelfde. 4 sterren.

 

Ondanks een paar kleine mini minpuntjes is dit echt een geweldige app. Een prachtige manier om thuis oefeningen te doen, en ook nog eens gemotiveerd te blijven. Ik ben fan, en eerlijk gezegd denk ik dat er weinig apps zijn die dit kunnen toppen. Eindresultaat: 18,5 sterren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.